uFeel.me
"... синя любов на червения лотос\"
Автор: inamay,  2 ноември 2009 г. в 21:52 ч.
прочити: 470
 
И времето замря
върху гласа
на синкавата светлина -
две шепи
върху водната повърхност,  
слънчев дар
за цвят от вчера. 
Дълбоките покои
тегнеха от тъмно.
А планината падаше едва
по миговете от мъгла,
като отхвърляше от себе си
последните следи на хаоса.
Водата ги попиваше
и пълнеше кръга
на новата луна със сила.
На дъното животът зрееше
и с корените
в тинята белееше
за път нагоре,
с плод любов в сърцето
на времето за новото начало.
Зелен поднос
събираше дъха на въздуха.
Очакваше стъблото за разсъмване.
В две кратки линии
замисляше се розово.
Източиха се върховете
до приятно топло.
Заоблиха глава на цвят
и зашумя от възприятие.
Разтвори пъпка
своето съкровище,
разкри неизразимото.
И светлина разля
голямата си обич синя,
отвътре цветовете се събудиха,
душата се запали...
червено огънят погледна
в лотоса...
Една пчела приседна да се стопли.



13.06.2009 г.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me