uFeel.me
... и кой да каже как да те обичам в пепел...
Автор: Chobanov56,  4 август 2012 г. в 14:12 ч.
прочити: 464






Кажи ми, как да те обичам, мила,

да те обичам в тъжният унес,

душата ми до кръст се е превила,

а кръста сочи пепелен адрес,

не ми остана грам в душата сила,

кажи ми, как да те обичам днес...



Да те обичам в утрините чудна,

да те обичам денем – как, кажи,

света направо полудя - не лудна,

и тази кръстна обич му тежи,

и тя във късни часове е будна,

и тъжна е, и днеска ни дели,

некръстна обич ни принадлежи...



И аз не зная, как да те обичам,

не зная как обича се в унес,

и късно нощем името ти сричам,

и не откривам кръстното си днес,

и подир вчерашното утре тичам,

и всеки ден е с пепелен адрес...



Кажи ми, как да те обичам, мила,

да те обичам, в днешният унес,

с душа на кръста съм и нямам сила,

и кръста е побит до кокал днес,

посуква кокала със мъртва жила,

а жилата е пепел без адрес...



Кажи ми, как да те обичам, мила,

или е пепел обичта ни днес,

кажи - от пепел как се взема сила,

и как се пише в пепел без адрес,

душата ми до кръст се е превила,

и кой да каже – само ли в унес...




 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me