uFeel.me
* * * (На път)
Автор: Merlion,  5 февруари 2009 г. в 18:06 ч.
прочити: 229

На поляна -
птички две,
хванали се за ръце.
И ограда.
Но и песен.
За лятото, с гердан от есен.
И небе.
И кофа със сълзи дъждовни.
И сърце,
пронизано от нечии стрели любовни.

*
На полето -
седи до кичест дъб
дете,
което венец от слънце си плете.
И рисува с цветовете на дъгата
мечта с крила на феникс.
(Която най обича свободата.)

*
На пътечка -
кръстопът.
С четири посоки на света.
И избор.
Дали добро, или любов?
(Защо пък не и двете?)
За да се борим за реда в света ни нов.
(Покажете си ръцете.)

*
И залез.
В пълнолуние привечер.
На гара
спира влакът на промяната
(със спирки със желания и новости),
пътуващ все напред
към нови висини.
И прилив на звезди.
Във мрак на бледотъмна светлина.
И смисъл.
За живот извън пространството.
И време.
В купичка
на куче в чекмедже.

*
И спрях.
Замислих се. Избрах.
Живота си да не купувам цветен,
тъй като самият той е цвете.
И нуждае се от въздух и вода,
(от моите въздишки подир сянката на снимката ти
и от сълзите във червило от сърце)
тъй както аз от тебе се нуждая.
Само твоята прегръдка аз желая,
а после смърт в легло от спомени предишни.
На Рая в книгата записани.
И с кръст от Бог подписани.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me