uFeel.me
Велико Търново
Автор: mt46,  7 юни 2011 г. в 17:34 ч.
прочити: 392
Велико и славно си, Търново! -
Светило, дори и във тъмното...
Закриля те \"Майка България\". -
Усмихнато, слънцето гали я...

Любимо и бляскаво Търново,
с каква красота си обгърнато!
Където да спра и погледна -
разкрива се гледка вълшебна...

Прекрасно и царствено Търново,
носи светлината към бъдното!...
Света гора, Царевец, Янтра
блестят с красотата си златна...

Ти в мене пося светлината,
ти вечно плени ми душата...
Студентските чудни години
и цветната младост върни ми!...

Марин Тачков
/от стихосбирката ми \"Роса-сълза\", 2007 г./

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me