uFeel.me
Селско пладне
Автор: aassenova,  28 март 2011 г. в 19:13 ч.
прочити: 189
Тежко беше пладнето, тромаво пристъпяше
и челото, потното, триеше с ръка.
До върбите бели спря и се изкъпа
като малко кученце в селската река.

Класовете, едрите, радостно прозвъннаха.
Записука зърното с тъничко гласче.
Сякаш нещо мило в нас се бе завърнало
и с крилцата пърхаше в тясното сърце.

Бавно се разтваряха цветовете, белите.
Като мренки сребърни трепкаха листа.
Слепи ли били сме, че не сме видели
и сме сме докоснали тази красота.

Чак сега разбираме колко са ни липсвали
тези селски ниви с дъх на чернозем.
Страшно е дори за миг да си помислим:
\"Слепи щом родени сме, слепи ще умрем\"!

Но сега заслушали зърното как суче
сокове горчиви жадно от пръстта
някак неусетно почваме да учим
как се сътворява вечна красота.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me