uFeel.me
ПРАЗНИК НА Л03АРЯ
Автор: Voivoda,  13 февруари 2009 г. в 23:47 ч.
прочити: 229

Постелята във ранина прескочил -
ухаеш с питата в пещта
Искрящо вино си наточил,
Сланинка чистиш от солта!







Дочуваш музиката в село -
натам понасяш се и ти!
Към лозето тълпа поела.
свещеник води отпреди.







Как режат ножиците остри -
лозите с виното изми !
"Да се роди плодът за мостри" -
отецът триж благослови!







А с пръчките - венец коронен
отбран винар глава покри,
Че тон за празник бе огромен,
на който краят е в зори!







Хора се вият и по месечина -
благата течност лее се с котли,
със пожелания за нови бъчви вино
и благодат в очакваните дни!







Лозарино, ти труженико морен -
отдай се цял на празника любим!
Трудът ти нека бъде лек и спорен
На празник догодина пак се веселим!

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me