uFeel.me
МОЯТА КИТАРА
Автор: bohem,  11 февруари 2010 г. в 13:33 ч.
прочити: 1253
Снощи поседнах с китарата стара –
струни отпуснати, гриф наранен…
Този живот докъде ме докара –
бях я забравил, а уж съм Бохем…
С пръсти докоснах самотните струни
влях им живот и във приказен хор
песни изплакаха спомени чудни
в гами мажорни, след туй - в ла минор…
Първата песен със мене изстрада
трепет любовен на плахо момче –
песен с китарата, аз, серенада,
първа целувка с туптящо сърце…
Втората песен във Ямбол ме върна,
аз - млад войник със китара в ръка,
своя любов във живота прегърнал,
с радост понесъл на плещи света…
Третата песен отведе ме в Русе –
песен, възпяла студентски живот…
С Менделсон виното влюбено вкусил,
влюбен студент под венчалния свод…
После промените песни родиха,
мъжки китарата страдаше с мен –
тъжна, възторжена, шумна и тиха –
тя във живота ми бе всеки ден…
После забравих я – стара китара -
злият живот сякаш нейде я взе.
Скри младостта ми той – мама му стара.
Спомени - куп ми остави поне…
Звездно небе и луна, серенади –
днес за децата ни мит е това…
Някога помня - във нашата младост
с име \"романтика\" беше света…
Моята стара и вярна  китара
днес окачих я, до мен да виси…
Тя си е същата, аз съм старият
мъж уморен, но със детски мечти…

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me