uFeel.me
ГОРДОСТ
Автор: dobromirpenkov,  10 януари 2011 г. в 09:42 ч.
прочити: 382
           ГОРДОСТ 

Разбрах, че грях била е гордостта ми,
разбрах, че да си горд е смъртен грях.
И може би затуй тревожи днес съня ми
и ме измъчва като недостигнат бряг. 

Кажи ми, Господи, кажи ми,
кажи ми как да склòня гордата глава
и как да кръстя с ново име,
там дето се бунтува в мене онова. 

И научи ме, Боже, научи ме
отново как сърцето да смиря
и под крилото божье подслони ме,
и помогни ми да не мога да греша. 

Прости ми, Господи, прости ми,
прости ми, Боже, този грях
и със любов безкрайна накажи ме,
и осоли окото ми с сълза.

29.01.2010 г.
София

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me